Poets jij al gifvrij?

Via reclame wordt mij door tandartsen aangeraden: “met fluoride voor extra sterke tanden”. Tot 1940 bestonden er geen tandverzorgingsproducten met fluoride. Toen begon de overheid met het toevoegen van fluoride in het drinkwater en de een na het andere fluoride product kwam op de markt. Daarnaast zorgde ook bestrijdingsmiddelen (rijk aan fluoride) en het gebruik van teflon pannen voor een enorme blootstelling aan fluoride. Dit is niet zonder gevaar.

Al jaren lang laat ik dit “advies” dan ook links liggen. Gezond verstand vertelde mij dat een toegevoegde niet-natuurlijke (en giftige) stof mij geen goed zou doen. Ik koos voor een tandpasta op natuurlijke basis (met aloë vera) zónder fluoride. Ik nam de afkeurende blik van mijn tandarts voor lief. Daarnaast werd mijn gebit er door de jaren heen alleen maar sterker en gezonder op dus ja..      

Toen ik me hier verder in verdiepte schrok ik wat de onderzoeken aan daadwerkelijke risico’s laten zien die mensen (en vooral kinderen!) lopen door de blootstelling aan fluoride: afname in IQ,hersenbeschadigingautisme en artritis. Dr. Moolenburgh, die in 1972 de Nederlandse overheid overtuigde te stoppen met de toevoeging van fluoride in ons drinkwater zegt: ”Fluor is een kankerverwekkende stof met bijkomend risico voor botontkalking en hersenletsel. De hele fluorhandel, van pillen tot en met tandpasta, moet bij wet worden verboden, en als daarbij reputaties moeten sneuvelen, ja, dan moet dat maar”

Omdat ik alleen schrijf vanuit persoonlijke ervaring  heb ik ervoor gekozen niet uit te wijden over de gevolgen van (amalgaam) vullingen, aangezien ik zelf geen gaatjes heb. Maar de dagelijks kwikdampen die dagelijks worden afgeven aan het lichaam zijn ook geen feestje. Veel mensen hebben ook, als gevolg van een beugel, ‘n metalen draadje achter hun tanden. Ook ik was daar een van. Tot ik besloot over te stappen naar een biologische tandarts en mijn metalen draadje te laten vervangen door een draadje van glasvezel. Om de toxische metalen aan mijn lichaam te verwijderen raadde mijn tandarts aan dagelijks chlorella te slikken. Tenslotte gebruik ik, om mijn gebit gezond te houden, sinds enkele jaren een monddouche, eigenlijk een moderne en effectieve manier van flossen. Met een harde waterstraal worden etensrestjes verwijderd die voor de (elektrische) tandborstel verstopt zijn gebleven. Een praktische aanrader:)  

Rob van DrunenComment