Even oppiepen? Nee dankje!

Tijdens mijn studententijd werd ik er al om uitgelachen. Met een schuin oog lette ik altijd op of het eten niet even in de magnetron ging. Niet voor mij! Helaas zijn de meeste Javaanse, Surinaamse, Chinese en Indische toko’s voor mij dan ook een nachtmerrie. Het ene na het andere plastic bakje (komen we later op) gaat in deze meedogenloze voedselverkrachter. En al geruime tijd kan hij er mee wegkomen.

Het eten wordt warm door de wrijving die vrijkomt wanneer de magnetron op een frequentie van 2.4 GHz de moleculen in het voedsel laat trillen. Zonder een technische stelling aan te willen nemen over wat wel en niet schadelijk is aan straling ga ik uit van mijn waarheid. Alles is energie en door de bestraling met microgolven verandert de moleculaire samenstelling van de voedingsstoffen. Het voedsel ziet er nog het zelfde uit maar de vitaminen en mineralen zijn kapot.

Wetenschappelijke onderzoeken laten o.a. zien dat de magnetron: vitamine B12 in het eten met 30%-40% vermindert, moedermelk verandert in een bacteriebom omdat natuurlijk afweerstoffen worden vernietigd, het autonome zenuwstelsel wordt aangetast, het DNA van organismen kan beschadigen, de kostbare flavonoïden in voeding met 97% kan verminderen, de zwangerschap schade kan toebrengen.

Zoals meestal het geval is wegen de economische belangen zwaarder dan het belang van de volksgezondheid. Zo werd het onderzoek van de Zwitserse Dr Hertel in de jaren '90 verboden, die na jaren procederen een schadevergoeding kreeg

Rob van DrunenComment